Reis door Bewustzijn - Praktijk voor Aurareaden en Healen
Home
Werkwijze
Consulten
Aurareading
Cursussen
In Vrede Zijn
Leven met de Dood
Zijn Wie je Bent
Van Hart tot Hart
Mandy van Klaveren
Contact & Tarieven
Ervaringen

Zijn Wie je Bent

Thuiskomen in jezelf

We denken dat we weten wie we zijn. We hebben het dan over onze leeftijd, sekse, beroep, karakter en de rollen die we in het leven spelen. We proberen onszelf te zijn of nog liever een betere versie van onszelf te zijn. Zo dwalen we van zelfbeeld naar ideaalbeeld en weer terug. We proberen iemand te worden. Zolang we daar mee bezig zijn, is er echter geen ruimte om te zijn wie je werkelijk bent. Wie ben ik dan? Dat is de vraag die zich kan aandienen van diep van binnenuit. Die vraag laat zich niet beantwoorden in woorden of met een omschrijving van onze identiteit. Die vraag is het begin van onze zoektocht.

Wat we zoeken zijn we zelf. Openheid, vrijheid, ruimte, bewustzijn, liefde, eenheid. We zoeken onszelf zoals een golf de zee zoekt of een wolk de lucht zoekt. We kunnen het niet vinden met onze zintuigen. We kunnen er wel inzicht in krijgen. We kunnen het wel ervaren. Wat we werkelijk zijn bevrijdt ons van het zoeken naar tijdelijk geluk. Wat we werkelijk zijn is van blijvende aard en is de basis van ons bestaan.

We gaan in deze cursus kijken naar wie we dachten te zijn en gaan deze persoon liefdevol voor lief leren nemen. We gaan inzien dat we meer zijn dan onze gedachten en gevoelens. We bevrijden ons van de pijn die we hebben wanneer we het leven persoonlijk nemen en we gaan leven vanuit een dieper bewustzijn. We zullen op diverse manieren onderzoeken wie we werkelijk zijn en ervaren wat dat betekent voor onszelf, onze levenshouding en het zicht op ons bestaan. We werken met zelfonderzoeksvragen, verhalen, opstellingen, tekstbeleving, meditaties en praktische en speelse opdrachten. Dit is een nieuwe cursus in een nieuwe tijd waarin we worden geroepen ons bewustzijn te verruimen en thuis te komen in wie we zijn. Stel jezelf daarom zachtjes de vraag: Ben ik klaar om gevonden te worden? Ben ik klaar om te zijn wie ik werkelijk ben?

Het menselijk leven is een reis terug naar onszelf,
naar wie we werkelijk zijn.
- Maggie Hamilton

Waar breng je me heen?
vroeg het kind.
En het leven antwoordde: Tot jezelf.
- Karel Douven

De ander is, net als ik,
liefde op zoek naar zichzelf.
-Wolter Keers