Reis door Bewustzijn - Praktijk voor Aurareaden en Healen
Home
Werkwijze
Consulten
Aurareading
Cursussen
In Vrede Zijn
Leven met de Dood
Zijn Wie je Bent
Van Hart tot Hart
Mandy van Klaveren
Contact & Tarieven
Ervaringen

In Vrede Zijn

Vrede in ons dagelijks bestaan

Wie verlangt er niet naar? In vrede zijn. Ongeacht de omstandigheden en de gebeurtenissen in ons dagelijks leven. Inclusief de vele gedachten en gevoelens die in ons opkomen. Niet langer heen en weer geslingerd worden tussen datgene willen wat we niet hebben, denk aan geld, geluk, liefde en gezondheid. En dat wat we wel hebben niet willen of proberen te vermijden, zoals tegenslag, pijn of verlies. Het leven is dan een strijd tegen wat er is. Vrede ligt hier gewoon verborgen want deze is in ons aanwezig. Vrede is een levenshouding die ons voorbij de commotie in het dagelijks bestaan brengt. Hoe kunnen we daar komen? Door anders te leren kijken, door inzicht te krijgen en ons bewustzijn te verruimen.

Ik wil je uitnodigen om de vrede die ons doet inzien, anders doet beleven en ons het leven laat leven inclusief dat wat er is, te ervaren en te onderzoeken. We richten ons niet op een verbetering van omstandigheden in de hoop op een vredige toekomst. We gaan uit van de vrede in dit moment. Dit gebeurt in de vorm van woorden, oefeningen, bezinning en het ervaren van de vrede zelf, die de woorden te boven gaat. We vergeten hierin niet te relativeren en soms met humor naar onszelf en onze levenswijze te kijken. We kijken ook naar dat wat onze vrede verstoort en hoe je met behulp van inzicht en bewustwording, dit kunt laten. Je krijgt in deze cursus de mogelijkheden om vrede te ervaren aangereikt maar bovenal word je verzocht vragen en eigen uitdagingen in te brengen. Iedere vraag wordt verwelkomd en is een mogelijkheid voor een ieder om de vrede die we zijn te doen herleven.

Het schilderij van vrede
Er was eens een koning die een grote beloning uitloofde voor die kunstenaar die het best in staat was om op een schilderij vrede uit te beelden. Veel kunstenaars stuurden prachtige schilderijen. Uiteindelijk koos de koning twee schilderijen uit waartussen hij een keus wilde maken. Op het ene schilderij is een rustig meertje te zien. De hoge bergen op de achtergrond worden in het water weerspiegeld en boven de bergen drijft een wolkje. Op het andere schilderij is een storm afgebeeld. Regen valt omlaag in een kolkende rivier terwijl boosaardige bliksemschichten de hemel verlichten. Maar de koning ziet alleen de vogel die in een struik onder een overhangende rots aan het broeden is. Dit, zo sprak de koning. Dit is het schilderij dat ik zocht. Vrede vind je lang niet altijd in prettige omstandigheden. Vrede is een kalm hart, midden in de storm van het leven.
- bron onbekend

De cursus in Vrede Zijn kan worden verlengd met een vervolgcursus.

Kijk hier voor ervaringen van deelnemers van deze cursus.